Vill återgå till ditt svar den 17 Mars 2013, på frågan. Var går gränsen för indraget körkort? Där sv

6 november

Vill återgå till ditt svar den 17 Mars 2013, på frågan. Var går gränsen för indraget körkort?

Där svarar du att synfältet även ska mätas med båda ögonen samtidigt. Varför gör man inte det vid Eksjö ögonklinik.
För att följa utvecklingen av glaukom så kontrolleras synfältet på vardera ögat för sig. Det är vid intyg för körkort som man kan göra ytterligare en synfältsundersökning med båda ögonen samtidigt, sk Estermansynfält. Ibland utförs det om man har glaukom och körkortsintyg ska utfärdas. Ibland är förändringarna så uttalade att Estermansynfält inte behövs.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet