Varför får jag röda ögon av laser behandling (för att sänka trycket i ögonen)? Efter en månad och 2

7 november

Varför får jag röda ögon av laser behandling (för att sänka trycket i ögonen)? Efter en månad och 2 veckor är de fortfarande röda. Jag använder fortfarande både Travatan och Azopt efter laserbehandlingen.

Laserbehandling brukar inte ge röda ögon. I enstaka fall kan man få inflammation av laserbehandlingen, men då brukar man även få värk. Inflammation behöver behandlas, så om du även har värk bör en ögonläkare undersöka dig. Däremot är det vanligare att man kan få röda ögon utan värk av en del ögondroppar, bla Travatan. Har man inget obehag av det förutom rodnaden så får man ibland acceptera rodnaden. Men diskutera med din ögonmottagning om rodnaden besvärar dig. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet