På Fråga doktorn på TV den 4/11 svarade läkaren på frågor om ögondroppar, hon sa att de påverkar ner

6 november

På Fråga doktorn på TV den 4/11 svarade läkaren på frågor om ögondroppar, hon sa att de påverkar nerverna negativt. Jag har Azopt och Lumigan som jag har haft i många år, ingår dessa? Kan man byta ut dom?

Det som läkaren på TV pratade om var att depression är en ovanlig biverkan av ögondroppar. Oftast har depressionen andra orsaker.
De droppar som kan orsaka depression är sk betablockerare. Dropparna som heter Timosan, Timolol, Optimol, och Betoptic samt några andra namn är betablockerare. De droppar du nämner är inte betablockerare. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet