Min mor har Glaukom. Jag har försökt att köpa "Bimatoprost" 0.1 mg/ml ögondroppar från Apoteket till

7 november

Min mor har Glaukom. Jag har försökt att köpa "Bimatoprost" 0.1 mg/ml ögondroppar från Apoteket till min mor som bor utomlands, där det inte är möjligt att få tag i de ögondropparna. Jag fick inte köpa de utan recept från läkare. Vad kan jag göra?

Eftersom de dropparna är receptbelagda måste en läkare skriva ut ett recept, och även träffa patienten som ska ha dropparna. Så jag har inget bra förslag på hur du ska lösa det. Du får prata med en läkare där du bor och se om det går att lösa på något sätt. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet