Jag var hos optiker idag och vid tryckmätning befanns det vara 24 medan jag hade 17 vid förra tillfä

27 november

Jag var hos optiker idag och vid tryckmätning befanns det vara 24 medan jag hade 17 vid förra tillfället. Är snart 69 år. Planerat att optikern undersöker synnerven.Behöver jag vara orolig för försämring?

Nej du behöver inte vara orolig, även om tryckförändringen kan innebära att du kan få glaukom. Det är bra att optikern har mätt ögontrycket så att den här förändringen har upptäckts. Vid tidig upptäckt så kan man behandla glaukom. Och det är utmärkt att gå vidare med en undersökning av synnerven för att konstatera om det är glaukom. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet