Jag har provat lite olika sorters ögondroppar då jag har ett avancerat glaukom på hö öga. Nu har jag

6 november

Jag har provat lite olika sorters ögondroppar då jag har ett avancerat glaukom på hö öga. Nu har jag Cosopt och Brimoratio. Jag undrar lite över biverkningar. Jag har fått urinvägsinfektion två gånger nu på kort tid, och har ont i ryggen och benen. Kan det vara biverkningar av dropparna? Båda gångerna när jag startat upp med Cosopt så har jag fått obehag.

De besvär som du beskriver är inte kända som biverkningar av Cosopt eller Brimoratio, så jag tror att du kan vara lugn över det. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet