Jag har linser och tar Timosan på morgonen. Linserna lir grumliga och det blir suddigt. Kan jag ta d

22 november

Jag har linser och tar Timosan på morgonen. Linserna lir grumliga och det blir suddigt. Kan jag ta droppen på kvällen istället?

Det tycker jag låter mycket bättre. Om du använder kontaktlinsen när du tar, eller strax efter att du har tagit ögondroppen så lagras droppen i kontaktlinser och kan bla missfärga kontaktlinsen. Så det är bättre att du tar droppen på kvällen efter att du har tagit ut kontaktlinsen.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet