Jag fick byta från Azarga till Pilokarpin 3 gånger dagligen efter laserbehandling. Trycket gick ned

7 november

Jag fick byta från Azarga till Pilokarpin 3 gånger dagligen efter laserbehandling. Trycket gick ned från 38 till 30. Av båda får jag utslag i ansiktet och halsen, det är mycket besvärande. Undrar om jag kan opereras? Slipper man  medicinen efter det? Jag är 83år och för övrigt frisk.

Operation väljer man dels om ögontrycket inte blir tillräckligt lågt av ögondroppar och/eller laserbehandling. Dels om man får biverkningar av ögondropparna och inte klarar av att ta dem. Så som du beskriver det så kan det finnas skäl att diskutera operation med din ögonläkare. Då kan du få besked om det finns möjlighet att göra en operation. Det är fler faktorer som påverkar om det är möjligt eller lämpligt med operation så jag kan inte svara säkert på om det är möjligt för just din del.  

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet