Jag är 68 år och har Glaukom i båda ögonen sedan några år tillbaka. Jag får ibland ont i ögonen och

5 november

Jag är 68 år och har Glaukom i båda ögonen sedan några år tillbaka. Jag får ibland ont i ögonen och bakom ögonen och har då ringt ögonmottagningen och dom säger bara att jag har torra ögon och skall droppa medel för det flera gånger i timman. Jag har inte gruskänsla och inte rinnande ögon som jag har hört att man har vid torra ögon. Jag litar inte riktigt på detta men efter ett par dagar så går det över ändå. En gång visade det sig att jag hade bihåleinflammation och dom hävdade att det var torra ögon. Därför litar jag inte till 100% på dom. Sist nu så var det lite rött i ögat också. Jag får ju sällan träffa någon läkare utan det är bara sköterskor som kollar mig. Min Pappa klagade ofta för att han hade ont bakom ögonen. Är det torra ögon som dom säger eller kan det vara något annat? Jag får ju inte mina Oftagel på recept heller så det blir ju dyrt i längden.

Det är svårt att svara på utan att jag har undersökt dig. Dina besvär kan mycket väl vara torra ögon, ofta kan besvärsgraden variera när man har torra ögon, och så är det för dig vad jag förstår. Så som du beskriver dina besvär så är det inte något så är det inte någon annan specifik sjukdom som jag tänker på. Men eftersom du är orolig så tycker jag att du tar upp dina besvär igen vid nästa besök. Antingen kan sköterskan bedöma det själv, annars så lämnar hon/han det vidare till en läkare.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet