Jag har funnit "Pinehole glasses" glasögon för ögonträning. Kan sådana glasögon öka vinkelseendet up

1 mars

Jag har funnit "Pinehole glasses" glasögon för ögonträning. Kan sådana glasögon öka vinkelseendet uppkommet av Glaukom.

Nej! En del menar att de ska kunna förbättra ackomodationen, dvs förmågan att se på nära håll, så att man inte ska behöva läsglasögon i samma utsträckning. Det finns dock inga säkra bevis att de verkligen ger den effekt som beskrivs. Och de förbättrar definitivt inte synfältet. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet