Jag är 77 år gammal, och en ögonläkare upptäckte av en slump sommaren 2012 att jag hade glaucom förs

17 mars

Jag är 77 år gammal, och en ögonläkare upptäckte av en slump sommaren 2012 att jag hade glaucom först i höger öga, senare i bägge. Läkaren ordinerade Timosan, därefter Optimol och nu använder jag sedan en dryg månad Travatan. Min fråga: Jag har sedan gammalt en "magkatarr" som inte har bekymrat mig så mycket - det finns en del rätt bra receptfria mediciner. Men den senaste tiden har jag haft plågsamt mycket magsyra och jag börjar undra om det kan ha något med Travatan-dropparna att göra. Har du hört talas om någon patient som har haft liknande biverkningar?

Magbesvär finns beskrivet som en ovanlig biverkan av Travatan. Jag har aldrig träffat någon patient där jag jag misstänkt det sambandet. Är det stora besvär så bör du diskutera det med din ögonläkare. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet