Har tagit Duotrav sedan ett år för att sänka trycket p g a Glaukom. Jag har nu bytt läkare och han v

20 mars

Har tagit Duotrav sedan ett år för att sänka trycket p g a Glaukom. Jag har nu bytt läkare och han vill testa utan droppar helt eftersom han tvivlar lite på diagnosen. Han vill att jag upphör under en vecka och ska sen testa trycket. Kan ögat ta skada av att inte ta droppar under denna veckan?

Om ögat har liten eller ringa skada av glaukom så tar det inte skada av att göra uppehåll i en vecka. Det är endast om det finns uttalade skador som det kan vara tveksamt. Däremot är en vecka snarast för kort tid att vara utan dropparna för det tar flera veckor innan effekten har gått ur för många droppar.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet