Har både Glaukom och Katarakt sedan flera år tillbaka. Använder Azopt för Glaukom på båda ögonen mor

26 mars

Har både Glaukom och Katarakt sedan flera år tillbaka. Använder Azopt för Glaukom på båda ögonen morgon och kväll och det fungerar bra.

Men ibland kan dropparna, efter några minuter, sitta som ett sekret i inre ögon. Då undrar man ju om de verkligen gjort verkan? Ska jag ta en ny dos direkt eller låta det vara till omgång nummer två?

Azopt brukr ofta fastna som kristaller i ögonfransarna. De har ändå kommit in i ögat och har sin effekt Så du behöver inte ta mer utav droppen.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet