Jag har glaukom med normaltryck i höger öga. Ordinerad Travatan för ytterligare sänkning av ögats tr

11 januari

Jag har glaukom med normaltryck i höger öga. Ordinerad Travatan för ytterligare sänkning av ögats tryck. Undrar om det är ofarligt om man har ganska lågt blodtryck? Är rädd att blodcirkulationen försämras vilket kanske skadar det andra normala ögat också.
Ögondropparna påverkar inte blodtrycket (eller möjligen liten påverkan). Om du har lågt blodtryck och högt ögontryck så kan blodcirkulationen i ögat bli sämre så då är det extra viktigt att sänka ögontrycket. Så oroa dig inte för att ögondropparna försämrar blodcirkulationen, de förbättrar den istället.

 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet