Min mamma är 63 år. Hon har nyligen opererad sina ögon pga högt tryck. Nu har trycket sänkts till 17

5 februari

Min mamma är 63 år. Hon har nyligen opererad sina ögon pga högt tryck. Nu har trycket sänkts till 17. Hon ska åka bort till ett annat land, är det sant att det kan vara farligt och kanske leda till högt tryck i ögonen när man flyger?

Efter vissa ögonoperationer så kan ögontrycket stiga när man flyger. Det är om man använder en gas i ögat som stannar kvar i ögat under några veckor. Det är framför allt vid operationer på näthinnan som använder gas. Vid operation pga högt ögontryck använder man oftast inte gas. Hör med den ögonklinik där din mamma är opererad om det är säkert att flyga efter hennes operation. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet