Jag har just opererat höger öga p g a att min syn försämrats och synnerven är skadad på S:t Eriks ög

5 februari 

Jag har just opererat höger öga p g a att min syn försämrats och synnerven är skadad på S:t Eriks ögonsjukhus i Stockholm. Jag ska nu använda droppar Isopto-Maxidex i två veckor till (sammanlagt 6 veckor efter operation) och sedan inga droppar alls på det ögat. Idag var mitt sista återbesök och då var trycket 8, bra enligt läkaren. Hur vet jag om trycket stiger och jag behöver droppa igen. Antar att min ögonläkare får uppgift om detta och kanske kallar mig. Men jag litar inte på honom eftersom han dröjde med att skicka remiss om operation i ½ år under tiden som min syn försämrades hela tiden och jag får leva med det.. Min fråga är nu:Hur ska jag veta om trycket stiger om han inte kallar mig. Det är inte så lätt att hitta en ny ögonläkare som är bra.

För att veta hur ögontrycket håller sig efter operationen så måste du, framför allt under den första tiden, undersökas regelbundet. Efter några månader så kan man glesa kontrollerna. Det enda jag kan råda dig till är att kontakta din ögonläkare för att få tid för kontroller. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet