Droppar travatan 1 g/dag. Har trots det fått 40 i tryck i ett öga. Bör jag ta laserbehandling, eller

6 februari

Droppar travatan 1 g/dag. Har trots det fått 40 i tryck i ett öga. Bör jag ta laserbehandling, eller kan jag ta ögondroppen brimoratio. Hur många gånger kan jag ta laserbehandling? Är lite rädd för laserbehandling.
Jag kan inte svara exakt på vilken behandling du ska använda för ditt glaukom, det är många faktorer som påverkar det. Du måste prata med din ögonläkare om de olika alternativen. Du behöver inte vara rädd för laserbehandling, det är en bra och säker behandlingsmetod, och det är mycket ovanligt med biverkningar. Om trycket är så högt som 40 så kanske du behöver båda laserbehandling och droppar för att få tillräcklig effekt. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet