Jag har opererat in en glaukomventil som sänker ögontrycket.

11 december

Jag har opererat in en glaukomventil som sänker ögontrycket. Mitt problem nu är att mitt brytningsfel har ändrat sig till det bättre under 1,5 år. Jag tycker det blir dyrt att byta glasögon var 3 mån så jag undrar om det är tänkbart att ha linser då det blir billigare!

Om det har läkt fint efter din operation så kan det vara tänkbart med kontaktlinser. Men ibland kan det vara en svullnad över operationsområdet som kan göra att det är svårt att tillpassa kontaktlinser. Hornhinnans utseende avgör också om det är möjligt. Be din ögonläkare eller optiker att titta på det så kan du få säkert besked.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet