Jag ska opereras för Glaukom med en trycksänkande operation. Jag undrar hur länge man bör vara sjuks

22 april

Jag ska opereras för Glaukom med en trycksänkande operation. Jag undrar hur länge man bör vara sjukskriven. Jag arbetar natt på ett äldreboende, med många tunga lyft.

Det beror fra på hur synen fungerar efter operationen. En del kan få en liten blödning och synnedsättning första dagarna till veckan. Då kan det vara svårt att klara av arbetet, och det kan också vara olämpligt för läkningen att arbeta. Men en del ser bra direkt efteråt. Så det är svårt att säga något exakt svar, mellan 3-7 dagar är nog det vanligaste. Men ibland förekommer att man måste vara sjukskriven flera veckor, utan att man för den skull behöver vara orolig för resultatet.  

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet