Jag har Azopt och har biverkningar som bröstsmärtor, tryck över bröstet och hjärtklappning. Min ögon

22 april

Jag har Azopt och har biverkningar som bröstsmärtor, tryck över bröstet och hjärtklappning. Min ögonläkare säger att det inte är något att oroa sig för. Min fråga är: påverkar inte Azopt hjärtat negativt?

Det finns beskrivet hjärtbesvär vid behandling med Azopt. De flesta är ofarliga som hjärtklappning, låg puls tex. Farliga hjärtbiverkningar är mycket ovanliga. Men självklart måste man höra på hur du beskriver dina hjärtbesvär för att avgöra om man behöver undersöka dem vidare, eller om de låter ofarliga. Och det måste din ögonläkare ta ställning till. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet