Pga högt tryck i båda ögonen tar jag Timosan sedan ett halvt år. Trycket har sjunkit men nu har jag

9 november

Pga högt tryck i båda ögonen tar jag Timosan sedan ett halvt år. Trycket har sjunkit men nu har jag fått en obehaglig huvudvärk o yrsel. Hade samma besvär INNAN jag började med dropparna, men det släppte efter en tid. Men nu är det tillbaka igen. Ringde mottagningen och fick tid om 5 veckor! Så länge kan jag inte ha huvudvärk och på eget bevåg slutar jag ta dem. Och all värk är nästan helt borta. Underbart. Men nu undrar jag vad som händer med trycket. Kan det stiga mycket innan jag får träffa läkaren? Jag tar inga andra mediciner.


Trycket kommer stiga när du slutar med dina ögondroppar, men jag kan inte säga hur mycket. Jag tycker att du ska ringa din ögonmottagningen snarast och säga att du har slutat med dropparna så kan de avgöra om du kan vara utan droppar till läkarbesöket, eller om du behöver få ny behandling innan. Om trycket stiger så kan det skada din syn.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet