Jag har använt Travatan ögondroppar sedan några år. Har sedan två veckor också använt Betopic S. Res

9 november

Jag har använt Travatan ögondroppar sedan några år. Har sedan två veckor också använt Betopic S. Resultatet är att jag mår vädigt dåligt, kroppen känns svag och darrig, jag är psykiskt nedstämd och vaknar på nätterna och kan inte somna om. Kommer dessa biverkningar att avta med tiden?

Normalt motionerar jag mycket. Är hård fysisk ansträngning farligt när jag mår som jag gör nu?


Det kan vara biverkningar av Betoptic och i så fall är det inte säkert att de går över. Prata med din ögonmottagning och diskutera så kan du kanske prova att vara utan dropparna för att se om dina besvär försvinner.

Hård fysisk ansträngning bör inte vara farligt, men det kan kännas jobbigt när du mår som du gör. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet