Har fått besked att jag har Glaukom, grön starr. Mitt tryck var 36 på höger öga och 48 på vänster, h

9 november

Har fått besked att jag har Glaukom, grön starr. Mitt tryck var 36 på höger öga och 48 på vänster, har blivit ordinerad ögondroppar, 2 olika i vänster och 1 i höger öga, fick besked att vissa delar av mitt höger öga var "dött" och kommer inte tillbaka. Är jag på väg att mista synen helt eller?


Om man behandlar glaukom med ögondroppar så kan man bromsa försämringen. Ofta kan man bromsa så bra att du får behålla den syn du har nu eller att försämringen blir så långsam att det endast blir en liten synförsämring. Så med behandling är risken mycket liten att få en allvarlig syn nedsättning. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet