Har fått Atarax 10 mg och har Timosan ögondroppar mot högt tryck i ögonen, läste på bipacksedeln att

5 november 

Har fått Atarax 10 mg och har Timosan ögondroppar mot högt tryck i ögonen, läste på bipacksedeln att Atarax inte var bra vid grön starr

Är högt tryck i ögonen detsamma som risk för grön starr? Är opererad för grå starr.

Timosan ögondroppar ges för att sänka ögontrycket. När du får den behandlingen så har du antingen glaukom eller okulär hypertension. Okulär hypertension innebär ett för högt ögontryck utan andra förändringar. Atrax kan påverka olika former av glaukom men det är störst risk att det påverkar trycket vid en speciell form av glaukom,trångvinkelglaukom.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet