Glaukom i båda ögonen. 30 april 2010 blodpropp i höger öga, synnerven dog. Blev ordinerad många olik

9 november

Glaukom i båda ögonen. 30 april 2010 blodpropp i höger öga, synnerven dog. Blev ordinerad många olika trycksänkande droppar och för tillfället använder jag lumigan. (Har pacemaker inställd på 72/min,fungerar inte pga förmaksflimmer som håller sig mellan ca80-ca 120/min). Jag känner pulsslagen och de ligger på 28-32/min.Blir väldigt trött vid minsta ansträngning och pulsen går sällan upp till 36/min. Jag inser att de olika droppar jag tagit, och tar, är också betablockerare. Ögontrycket i vänster öga ligger på 18 men med Lumigan 12, höger öga med Lumigan ligger på 44 och tenderar att försämras. Jag undrar om det går att dränera ögat för att slippa de trycksänkande "betablockerarna"? Inom parentes vill jag nämna att jag själv kan sänka trycket något genom att använda mig av fotzonterapi.

Om du har så stora besvär med din hjärtrytm så bör du mycket riktigt inte ta ögondroppar som innehåller betablockerare. Det finns alternativa droppar som du kan använda på vänster öga. Om det är så att du inte ser något med höger öga så brukar man inte göra en dränerande operation utan laserbehandla för att få ett lågt ögontryck.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet