Fick akutgrönstarr för 2 år sedan, har Azopt 2 gånger/dag och Pilokarpin 3 gånger/dag. Är nyopererad

9 november

Fick akutgrönstarr för 2 år sedan, har Azopt 2 gånger/dag och Pilokarpin 3 gånger/dag. Är nyopererad för gråstarr höger öga, efter operation var trycket 15. Blev avråd att använda Pilokarpin på det nyopererade ögat. Har aldrig mått bra av pilokarpin finns det alternativ för andra ögat

Ja det finns många olika ögondroppar att välja på, om det inte är så att du har fått biverkningar av någon annan. Så tala med din ögonmottagning och diskutera kring alternativ behandling.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet