Fick 2 nya mediciner i dag. Travatan och Azarga eftersom läkaren tyckte att jag hade lite röda ögon.

9 november

Fick 2 nya mediciner i dag. Travatan och Azarga eftersom läkaren tyckte att jag hade lite röda ögon. Har haft Cosopt och Lumigan tidigare. Är tveksam när det gäller Azarga eftersom jag har kärlkramp och äter Nitromex vid behov. Vad tror doktorn?


Azarga innehåller motsvarande ämnen som Cosopt vad det gäller hjärtpåverkan, så om du tålde Cosopt så bör du tåla Azarga också. Men Azarga kan irritera ögonen mindre.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet