Behandlas med Timosan, Trusopt och Xalatan. Kan inte ta betablockare längre pga påverkan på hjärtat

9 november

Behandlas med Timosan, Trusopt och Xalatan. Kan inte ta betablockare längre pga påverkan på hjärtat och andra biverkningar. Vad kan man byta Timosan mot, som har likvärdig effekt?

Det är inte så många andra läkemedelsgrupper att välja bland. En droppe som du kan prova är Alphagan, men den kan också påverka hjärtat hos vissa personer. Så diskutera med din ögonläkare först.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet