Jag har opererat både grå & grön starr i båda ögonen, jag använder ögondroppar Xalatan 1 droppe på k

26 december

Jag har opererat både grå & grön starr i båda ögonen, jag använder ögondroppar Xalatan 1 droppe på kvällen och ögondroppar Blocadren 1 droppe på morgonen i vardera ögonen. Mina ögon har varit irriterade en längre tid, även ögonvitorna har varit röda & irriterade. Jag har provat droppar för torra ögon, de hjälper inte mycket. Kan det bero på dropparna som jag haft i många år? Finns det någon känd biverkning om dropparna?
Man kan bli allergisk mot ögondropparna, oftast mot konserveringsmedlet som de innehåller. Dropparna i sig kan också bli irriterande även om man inte har en allergi. Besvären kan uppkomma efter att man har använt ögondropparna i många år. Det kan finnas andra droppar som du kan tåla bättre, så prata med din ögonläkare/ögonmottagning.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet