Jag har kollat trycket i ögonen i dag. Hade 19 resp 20. Min mamma hade glaukom och min 2 år äldre sy

26 december

Jag har kollat trycket i ögonen i dag. Hade 19 resp 20. Min mamma hade glaukom och min 2 år äldre syster har också fått droppar och laserbehandling.

Hur ofta ska jag kollla ? Är de här värdena inom normalvariationen?
Dina tryckvärden är normala. Om man har 2 nära släktingar som du har så finns det en rekommendation från Svenska Glaukomklubben att man bör kontrollera ögonen ca vart 3:e år.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet