Jag hämtade ut min mammas ögondroppar (Fotil Forte) men glömde lägga dom i kylen direkt, de blev lig

26 december

Jag hämtade ut min mammas ögondroppar (Fotil Forte) men glömde lägga dom i kylen direkt, de blev liggande 2 dagar i påse med övriga mediciner. Hur blir det nu med hållbarheten?

Det är ingen fara för hållbarheten. Flaskan kan förvaras ganska lång tid i rumstemperatur, som du ser i bipacksedeln kan den vara en månad i rumstemperatur efter att den är öppnad. Så de 2 dagar som du låtit dem ligga i rumstemperatur går bra. Om man förvarar dem länge hemma, i flera månader, så ska man förvara dem i kylskåpstemperatur för att säkra hållbarheten. 

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet