Har diagnos trångvinkelglaukom har och Azopt, Pilokarpin och Xalatan. Jag har läst i bipacksedeln at

26 december

Har diagnos trångvinkelglaukom har och Azopt, Pilokarpin och Xalatan. Jag har läst i bipacksedeln att Azopt inte är bra. Har besvär med röda ögon. Vad  gör jag? Hade tryck 34 - 60  för två år sen nu är det 10-15.

Jag vet inte vad du menar med att Azopt inte är bra? Min erfarenhet är att det är en mycket bra ögondroppe, den svider inte och har en bra trycksänkande effekt och det är ovanligt med biverkningar. Däremot kan man bli rödögd av Xalatan. Det brukar inte ge obehag men man kan förstås tycka att det ser tråkigt ut med de röda ögonen. Jag skulle änså råda dig att fortsätta med dina ögondroppar om du inte har fler besvär, för trycket är bra och det är det viktigaste för att kunna bevara din syn.

Tillbaka till Fråga Doktorn

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet