Till dig som har fått diagnosen

När man får diagnosen glaukom, eller är anhörig till någon som drabbats av denna ögonsjukdom, vet man vanligen inte så mycket om sjukdomen glaukom. Många har hört från någon, som har hört.....och så sprider sig felaktigheter och rykten.

Svenska Glaukomförbundet och de regionala Glaukomföreningarna ger saklig information om glaukom och om behandling av sjukdomen. De kan tala om vart man kan vända sig för att få kontakt med andra patienter för stöd och råd från dem som haft sjukdomen en tid och måhända uppnått viss sjukdomsinsikt.

Kunskap om sjukdomen ger trygghet och gör det lättare att ta ansvar för den livslånga behandling som blir en följd av diagnosen glaukom.

Gå med i en glaukomförening och få stöd och hjälp i vardagen.

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet