Redaktör sökes!

Pga långsamt försämrad syn inser jag att jag närmar mig slutet på tiden som redaktör för ÖT. Ett nummer till kommer jag att ta ansvar för, 2009:1, men sedan överlämnar jag denna trevliga, stimulerande men också stundtals ganska slitsamma ideella syssla till någon annan. Denne/denna någon inbjuds härmed att höra av sig!

Är du intresserad av att skriva och redigera, ta och ha kontakt med människor inom glaukomvården, hålla dig à jour på olika sätt med vad som händer inom glaukomforskning och den övriga ”ögonvärlden” och har idéer till artiklar och utveckling av tidskriften är du välkommen att kontakta mig eller SGF´s ordförande (Glaukomtelefonen) för mer information. Sysslan kan med fördel delas på flera personer.

Britt-Marie Heljedal

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet