Belönad 

Professor Anders Heijl, Ögonkliniken vid Universitetssjukhuset i Malmö, belönades för framstående glaukomforskning med Grekiska Glaukomsällskapets utmärkelse The Gold Medal of Merit and Honor vid sällskapets kongress i Aten i mars i år.

Anders Heijl leder en forskargrupp med ett tiotal medarbetare som bedriver bred klinisk forskning inom området glaukom. Gruppen har utvecklat diagnostiska metoder som används i hela världen och genomfört en grundläggande behandlingsstudie av hög kvalitet (EMGT) som bevisat och kvantifierat effekterna av behandlingen vid glaukom (reduktion av ögontrycket). Behandlingsstudiens resultat har stor betydelse för nuvarande behandlingsrekommendationer för patienter med glaukom.

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet