ÖgonTrycket nr 2/08

Ledaren av Lars Steen

SBU rapporten har landat Läs mer >>Konferensrapporter

Korta sammandrag av de genomförda konferenserna. Läs mer >>  SBU rapporten

Ett kort sammandrag av SBU rapportens bakgrund, syfte och sammandrag.
Läs mer >>Blandade informationsdroppar:

Internet

Läkemedelsverket har introducerat en ny tjänst på webben, rapportera misstänkta biverkningar 

Konserthuset i Stockholm har inrättat en webbaserad tjänst, Talande Webb. 

www.ogoninformation.nu från Pfizer AB är en webbsida som ger information om ögat och dess vanliga ögonsjukdomar.

Läs mer>>  


Belönad

Professor Anders Heijl, Ögonkliniken vid Universitetssjukhuset i Malmö, belönades för framstående glaukomforskning. Läs mer>>


Tillgänglighet

Riksdagen beslutade för åtta år sedan att samhället skulle vara helt tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar år 2010. Läs mer>>Daisy


Foto: TPB:s bildarkiv. Bild av daisyspelare från http://www.tpb.se/press/bildarkiv/daisyspelare/ t ex Victor Pro.


Musik
Tycker du om opera? Då kan du ha möjlighet att. uppleva direktsända föreställningar från Metropolitan i New York och i vår även från Kungliga Operan i Stockholm. Operorna visas på biografer på många orter i landet. Redaktör Sökes!

Pga långsamt försämrad syn inser jag att jag närmar mig slutet på tiden som redaktör för ÖT. Ett nummer till kommer jag att ta ansvar för, 2009:1, men sedan överlämnar jag denna trevliga, stimulerande men också stundtals ganska slitsamma ideella syssla till någon annan.

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet