Ledare

När jag nu efter fyra år lämnar ordförandeskapet i SGF`s förbundsstyrelse känner jag både glädje och tacksamhet för den tid som varit. Arbetet tillsammans med Er i förbundsstyrelsen, mötet med våra medlemmar i lokalföreningarna och alla givande telefonsamtal som jag haft via vår Glaukomtelefon har varit mycket berikande.
Tack allesammans.

Så vill jag även välkomna och önska lycka och framgång till min efterträdare Lars Steen i hans nya värv.

Översänder slutligen en liten dikt till er alla som en liten påminnelse om några av våra vanligaste vardagsproblem. Läs dikten>>

Elisabet Oscarsson, fd ordförande

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet