ÖgonTrycketGlaukomförbundets tidning Ögontrycket kommer från och med 2018 ut fem gånger per år. Den ger dig som medlem saklig information om glaukom. ÖgonTrycket sänds till alla medlemmar i de regionala glaukomföreningarna. Tidningen distribueras också till ögonkliniker, ögonmottagningar och sjukhusbibliotek i hela landet.

Få tidningen i brevlådan genom att bli medlem i en glaukomförening.
Läs mer >>


Läs ett urval av artiklar ur äldre nummer av ÖgonTrycket:

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet