Glaukomföreningen Småland 

Information under Världsglaukomveckan 2018

Under världsglaukomveckan i mars informerade glaukom-föreningen om glaukom och om sin verksamhet på länssjukhuset Ryhov i Jönköping.


Gunnar Melkstam från Glaukomföreningen Småland samtalar med besökare.

Måndag till torsdag fanns representanter för styrelsen i sjukhusets entré och delade ut broschyrer och tidningar och informerade intresserade besökare. Många som redan hade glaukom, men även de som inte visste så mycket och ville veta mer, stannade och diskuterade. För föreningen var det mycket givande med intressanta diskussioner och några nya medlemmar.

På tisdag kväll hölls ett informationsmöte med cirka 25 deltagare i samband med föreningens årsmöte. Ögonläkare Anders Strömbom talade om glaukom i allmänhet med särskild tonvikt på sjukdomens utveckling och behandlingsformer. Föreningen bjöd på musikunderhåll­ning och kaffe.

Styrelse

Ordförande Curt Ankarberg, 070-661 02 12, curt.ankarberg@telia.com
Vice ordf
Lars-Åke Sandberg, 070-207 82 26, lars-ake@bahnhof.se
Kassör
och Sekreterare Rolf Lövkvist, 070-689 21 34, rolf@lovkvist.se
Ledamot Torbjörn Dunberg, torbjorn.dunberg@telia.com
Ledamot Gunnar Melkstam, gunnar.melkstam@telia.com

Småland

För mer information,
kontakta Curt Ankarberg,
tel
0706-61 02 12 eller smaland@glaukomforbundet.se

Postadress: c/o Curt Ankarberg,
Lindvägen 8, 561 38 Huskvarna

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet