Välkommen med på bussresa till Ragunda!


Lördagen den 26 maj 2018

Kl 09.00 åker vi med Backeryds Buss från Östersund, Busstorget, gate 10. Beräknad hemkomst kl 17.00


Vi gör en dagstur till Ragunda. Där får vi guidning av Per Bergvall (känd auktionist) på Kraftverksmuseet i Krångede, samt Thailändska Paviljongen, och han följer också med till Hembygdsgården i Pålgård, samt till Döda Fallet.

På muséet blir det kaffe och smörgås, och på Hembygdsgården får vi smaka på kolbulle och vi äter lunch bestående av soppa, smörgås och kaffe med kakor efteråt. Meddela ev. specialkost.

Kostnad för bussresa, inträde till muséet och Thailändska Paviljongen samt guidning, fika och lunch blir totalt 250 kr/person. Tag gärna med jämna pengar.

Sista anmälningsdag är den 4 maj. Ta gärna med anhöriga!

Anmälan till Anna Kristina Jönsson, tel 063-12 34 71, Karin Bergman tel 063-12 43 17 eller mejla till jamtlandslan@glaukomforbundet.se

Styrelsen i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Fråga doktorn

Ställ dina frågor om glaukom till ögonläkaren Marcelo Ayala, så svarar han så fort som möjligt. MD, docent Marcelo Ayala arbetar som ögonläkare vid Skaraborgs Sjukhus i Skövde och forskar om glaukom.

Din fråga publiceras här med ett svar och ibland kan din text behövas redigeras. Får du inget svar har "Fråga Doktorn" sorterat bort frågan för att den tidigare besvarats eller att den inte gäller glaukom.

Tips! När du läser en fråga/svar och vill tillbaka till samma fråga i listan; klicka på ”tillbakapilen” i din webbläsare. När du klickar på Tillbaka till Fråga doktorn hamnar du högst upp igen.

Se frågor och svar

Medlemsforum

2017-09-15
Mäta ögontryck hemma kostar tyvärr mycket. Exempel Home Tonometer http://www.icaretonometer.com/products/icare-home-tonometer/
Hans Hallgren, Sundsvall

2017-05-30
Har grön starr på bägge ögonen.
Lisbeth Lövmark, Stockholm

Till medlemsforumet